П’ятниця , 26.04.2024

На Збаражчині п’яний водій давав патрульним 40 євро хабаря

40 євро житель Тернополя пропонував співробітникам патрульної поліції міста Збаража,  аби відкупитися від відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані.

поліція, новини ТернопільщиниНатомість, окрім адміністративного протоколу, нестиме ще й кримінальне покарання.

Про це сьогодні, 13 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

На лінію 102 надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції Збаража про те, що за порушення правил дорожнього руху у селі Зарубинці Тернопільського району було зупинено автомобіль марки “Рeugeot”.

Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили, що 42-річний чоловік перебуває у стані алкогольного  сп’яніння.  Під час складання адміністративного протоколу водій всіляко намагався «залагодити питання», пропонуючи патрульним гроші. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.

Читайте також:
У Тернополі водій “Форду” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу