П’ятниця , 26.04.2024

На Збаражчині водій “Славути” за п’яне ДТП з потерпілими отримав три роки тюрми

Три роки тюрми присудили на Збаражчині водію “Славути”, що виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся там із “Дев’яткою”. У результаті зіткнення постраждала водійка останніх.


водій, дтп, судПро це йдеться у
вироку Збаразького райсуду від 24 березня 2022. Фігурант справи – уродженець Тернополя, з неповною середньою освітою, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, непрацюючий,  з інвалідністю III групи, раніше не судимий.


Як випливає із матерів справи, аварія трапилась 10 травня 2019 близько 23-ї години неподалік садівничого товариства «Росинка Медоборів» Збаразького району. Тоді водій «ЗАЗ 110307» виїхав на зустрічну смугу  та зіткнувся із «ВАЗ 2109».  Водійка останньої внаслідок зіткнення отримала тяжкі травми. Причому, як виявилось згодом, водій – порушник був напідпитку на момент аварії.


Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження.


У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Сказав, що він, будучи змученим, задрімав тоді. Причому не заперечив, що перед поїздкою вживав алкоголь. 


Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК та присудив 3 роки тюрми з позбавленням права керування на 2 роки.


Однак вирок ще не набрав законної сили. Обвинувачений подав апеляцію. 

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також:
На Збаражчині п’яний водій давав патрульним 40 євро хабаря