Субота , 04.05.2024

П’яне ДТП у Збаражі: як покарали винуватця?

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія, якого звинувачували у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 7 липня 2021 року у місті Збаражі. Вночі, близько п’ятої години ранку, водій автомобіля “БМВ” не впорався з керуванням та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем марки “Фольксваген Пассат”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того кермувальник БМВ мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння він в установленому законом порядку відмовився.

На чоловіка склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне порушникові загрожувало покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Але тільки загрожувало.

Майже рік справа “висіла” у суді – кілька разів матеріали відправляли у поліцію на доопрацювання і у березні таки її розглянули.

Чоловік, на якого склали протоколи, своєї провини не визнав. Заявив, що за кермом була інша особа. Ця “інша особа” підтвердив у суді, що був за кермом та скоїв ДТП. І навіть знайшовся свідок, яка підтвердила, що за кермом БМВ була інша особа.

Чому чоловік, на якого склали протоколи, не вказав ім’я реального водія у момент складання поліцією адмінматеріалів, у суді не цікавилися.

Відтак, Збаразький районний суд постановив закрити справу за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо “водія” БМВ у зв’язку з відсутністю складу порушення. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Збаражчині п’яний водій давав патрульним 40 євро хабаря