Четвер , 25.04.2024

У Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і отримав 850 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Новини міста Тернопіль: як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 лютого цього року. Близько опівночі у Тернополі на круговому перехресті проспекту Злуки та вулиці Тарнавського водій автомобіля “Fiat 500 Е” допустив зіткнення з автомобілем “ЗАЗ VIDА”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – 1,03 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне йому загрожував штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій “Фіату” пожалівся на те, що працівники поліції на місці події йому не пропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Також у матеріалах справи суддя не виявила свідоцтва про повірку Драгера, яким мали б проводити огляд поліцейські на місці зупинки.

Потерпілий водій “ЗАЗу” надав суду пояснення на користь водія “Фіату”. Сказав, що від винуватця ДТП не було чути запаху алкоголю і припустив, що незвичний стан порушника можливо пов’язаний з хвилюванням після аварії.

Також водій “ЗАЗу” сказав, що не чув чи поліцейські пропонували водієві “Фіату” пройти огляд на стан сп’яніння на місці ДТП.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити справу щодо водія “Фіату” за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Водночас суд постановив водія “Фіату” визнати винним у скоєнні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій після скоєння ДТП випив 350 грам горілки і отримав 34000 гривень штрафу