Субота , 20.04.2024

У Тернополі водій після скоєння ДТП випив 350 грам горілки і отримав 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 31 січня у Тернополі на житловому масиві “Канада”. В обідню пору на вулиці Коновальця, 4 водій автомобіля “Пежо 307” проявив неуважність, не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Деу Ланос”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події.

Водій “Ланоса” наздогнав автомобіль порушника у дворах на масиві “Канада”, заблокував йому проїзд та викликав поліцію. Кермувальник “Пежо” закрив машину та пішов у невідомому напрямку.

Згодом поліцейські знайшли його за місцем проживання та доставили на місце дорожньо-транспортної пригоди. Водій “Пежо” перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,42 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій погодився із результатом, пояснив, що вживав алкоголь, а саме 350 грам горілки “Неміров” уже після скоєння ДТП.

Таким чином на рівному місці своїм поясненням чоловік подвоїв собі штраф із 17000 грн до 34000 грн, адже за вживання алкоголю після ДТП чи зупинки поліцейськими карається вдвічі більшим штрафом, ніж за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Отож, на порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді кожен із цих протоколів розглядали окремо і по усіх трьох епізодах Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Пежо 307” визнати винним у вчиненні порушення.

За порушення ст. 124 КУпАП кермувальник “Пежо” отримав покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. За порушення ст. 122-4 КУпАП – покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 2 роки. І за порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП – покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і усі три постанови набрали законної сили.

Читайте також:
На Теребовлянщині водій давав поліції хабаря і отримав за це 17000 гривень штрафу