П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій заїхав у квітковий магазин

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алкогольЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 грудня 2021 року у місті Тернополі. На проспекті Ст. Бандери, 110 водій автомобіля “Пежо Партнер” не обрав безпечної швидкості та скоїв наїзд на магазин “Живі квіти”.

У результаті ДТП і автомобіль, і квітковий магазин отримали ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився на місці події. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У Тернопільському міськрайонному суді протоколи потрапили на розгляд до різних суддів, тому кожен із них розглядали окремо і з призначенням окремого покарання.

По обох протоколах суд постановив водія автомобіля “Пежо Партнер” визнати винним. За нетверезе водіння порушник отримав 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 1 рік. За спричинення ДТП отримав 850 гривень штрафу. Обидві постанови уже набрали законної сили.

Читайте також:
Алкоголь в 11 разів вище норми: на трасі Львів – Тернопіль спіймали дуже п’яного водія