Четвер , 25.04.2024

У Тернополі водій надув у драгер нуль проміле, але отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 грудня 2021 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Чалдаєва працівники поліції зупинили водія автомобіля “БМВ 520”, який перебував за кермом з ознаками сп’яніння.

Патрульний поліцейський спочатку не зорієнтувався який вид сп’яніння у кермувальника та запропонував йому продути алкотестер.

Водій погодився, драгер показав 0,00 проміле алкоголю. Тоді поліцейський заявив, що у водія наявні ознаки наркотичного сп’яніння: сильно розширені зіниці, які не реагують на світло та поведінка, що не відповідає обстановці.

Кермувальнику запропонували проїхати у медичний заклад і пройти огляд на визначення стану наркотичного сп’яніння.

Водій погодився, проїхав у медичний заклад, але там двічі відмовився від проходження огляду.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився. Причини неявки не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “БМВ 520” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки порушник не отримував водійського посвідчення. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій просив суворо не карати за п’яну їзду, а суд взяв і не послухав