Четвер , 28.03.2024

У Тернополі водій просив суворо не карати за п’яну їзду, а суд взяв і не послухав

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 січня цього року у місті Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Руській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Транспортер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 0,96 проміле, що майже у 5 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, проїхати для повторного огляду у медичний заклад не виявив бажання.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КупАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що здійснив порушення вимушено, бо потрібно було брата доставити у лікарню.

Водій просив врахувати обставини порушення, а також те, що у нього на утриманні є неповнолітні діти і на даний час йому необхідне право керування транспортним засобом. Тому просив не позбавляти його права керування транспортним засобом, тобто обмежитися тільки штрафом.

Суд не прийняв до уваги це прохання, бо наявність неповнолітніх дітей не впливає на призначення покарання за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а те, що водій возив брата до лікарні – не підкріплено жодними доказами.

Відтак, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Транспортер” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із таким рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
2,2 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія