П’ятниця , 26.04.2024

У Збаражі склали протокол за нетверезу їзду на водія, який “злякався” на блокпосту

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 березня у Збаражі. Ввечері, близько 22.40, на вулиці Чорновола зупинили водія автомобіля марки “Сітроен”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився. Також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій свою провину не визнав, запевнив, що перед керуванням автомобілем алкогольних напоїв не вживав.

Розповів, що коли його зупинили на блокпості, то розгубився, бо там була велика кількість людей і не зрозумів, що йому потрібно було робити, а тому відмовився від проходження огляду на визначення стану сп’яніння.

Заслухавши пояснення водія, суд звернув також увагу на розбіжності часу порушення, вказаного у протоколі, і часу відеозйомки, а також на відсутність пояснень свідків.

Відтак, дослідивши матеріали, Збаразький районний суд постанову закрити справу щодо водія автомобіля “Сітроен”, у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Тойоти” за п’яне смертельне ДТП отримав рік умовно