П’ятниця , 26.04.2024

2,02 проміле: у Кременці спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за нетверезу їзду.

драгер, п'яний водій, новини ТернопільщиниЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 січня цього року у місті Кременці. Ввечері, близько 20.00, на вулиці 107-ї Кременецької дивізії працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: хитка хода, почервоніння обличчя, тремтіння пальців рук, різкий запах алкоголю.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,02 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули за відсутності особи, яка притягується до відповідальності.

Розглядаючи матеріали справи, суд прийшов до висновку про відсутність доказів провини водія, оскільки із оглянутого у судовому засіданні відео неможливо встановити факт керування автомобілем та його зупинки працівниками поліції.

Отож, у підсумку Кременецький районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Фольксваген Пассат” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій надув у драгер нуль проміле, але отримав 34000 грн штрафу