Четвер , 18.04.2024

2,55 проміле: на Об’їзній Тернополя спіймали дуже п’яного водія

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 лютого цього року у місті Тернополі. Ввечері, близько 18.00, на вулиці Степана Будного (Об’їзна дорога –ред.) працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенц”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,55 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,3 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія “Жигулів”