Понеділок , 06.05.2024

Аварія поблизу Тернополя: в Ангелівці п’яний водій знищив паркан

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який скоїв ДТП перебуваючи при цьому у стані алкогольного сп’яніння.

ДТПДіло було 24 січня цього року у селі Ангелівка, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 21.00, водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не помітив неосвітлений паркан і допустив наїзд на нього.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, але ці ушкодження виявилися такими, що водій іще зумів втекти з місця події.

Через 15 хвилин його затримали поліцейські і виявилося, що винуватець аварії перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На кермувальника склали стандартний у таких випадках пакет адмінпротоколів – за ст. 124 КУпАП (спричинення автопригоди), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (алкоголь або наркотики за кермом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча його наполегливо туди кликали. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – 17 тисяч гривень штрафу з вилученням водійського посвідчення терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Березовиці трішечки нетверезий водій “зловив гаву” і скоїв ДТП