П’ятниця , 19.04.2024

На Золотниківщині п’яний водій заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.


Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 січня цього року у селі Семиківці Золотниківської територіальної громади.

Ввечері, близько 20.20, водій автомобіля марки “Опель” не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та з’їхав у кювет.

Чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події водій відмовився. Також відмовився проїхати для огляду у медичний заклад, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Опеля” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУПАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання кермувальник не з’явився, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля марки “Опель” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

А справу за ст. 124 КУпАП суд постановив закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення, оскільки окрім автомобіля водія ніякого іншого майна не було пошкоджено.

Читайте також:
На Підволочищині водій, який давав поліції хабаря, отримав 17000 гривень штрафу