Середа , 24.04.2024

У Бучачі п’яний водій давав поліцейським хабаря, а вони не взяли

Житель Чортківського району пропонував працівникам поліції грошові кошти, аби ті не складали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Про це сьогодні, 22 серпня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Мопед за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили за порушення ПДР в місті Бучач. Під час спілкування із водієм, інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Проходити тест кермувальник відмовився, натомість, почав пропонувати правоохоронцям гроші, аби уникнути відповідальності.

Попередження про кримінальну відповідальність  порушника не спинили, тож працівники поліції  викликали слідчо-оперативну групу для документування злочину.

Відтак, слідчі розпочали досудове розслідування за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до чотирьох років, мінімальне – штраф у розмірі 17000 грн.

Окрім того, на водія складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, за що теж передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: у Тернополі водій “Сеату” отримав два штрафи по 17000 грн