П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі безпідставно зупинили водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано іще 6 квітня 2021 року у Тернополі. Близько другої години ночі на вулиці Коновальця (житловий масив “Канада”) працівники поліції зупинили водія автомобіля “Тойота Авенсіс”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У суді справу розглянули 5 квітня цього року, тобто майже через рік з часу вчинення порушення.

У судовому засіданні водій та його адвокат наполягали на закритті провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Головним аргументом у їхніх доводах було те, що патрульні поліцейські безпідставно зупинили водія автомобіля “Тойота Авенсіс”. Мовляв, він не вчиняв порушення ПДР, яке могло б стати підставою для зупинки.

При дослідженні матеріалів справи суд не виявив причин, які б стали підставою для зупинки, а також був відсутній відеодоказ керування транспортним засобом.

Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Тойота Авенсіс” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій позашляховика розтрощив два автомобілі