П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі п’яний водій позашляховика розтрощив два автомобілі

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 1 лютого цього року у Тернополі. В обідню пору, близько 13.30, на вулиці Живова, 47 (ближче до кільця “рогатки”) водій позашляховика “Volvo XC90” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Ford Fusion”. А потім виїхав на смугу зустрічного руху та допустив іще зіткнення з автомобілем “Ауді А4”.

Внаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець автопригоди перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду – 2,15 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. Водій “Вольво” у судовому засіданні свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Volvo XC90” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,55 проміле: на Об’їзній Тернополя спіймали дуже п’яного водія