Середа , 24.04.2024

У Тернополі дерево зупинило п’яного водія “Шкоди”

Свіжі новини Тернополя: міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 лютого цього року у Тернополі. Ввечері, близько 17.00, водія автомобіля “Шкода Фабія” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на дерево.

У результаті ДТП дерево і автомобіль отримали ушкодження, а водій – протокол за нетверезу їзду.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав 1,95 проміле, що майже в 10 разів більше допустимої норми.

На порушника склали два протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину у нетверезому кермуванні, але заперечив провину у вчиненні ДТП. Пояснив, що нікому шкоди не завдав, а пошкодив лише свій транспортний засіб.

Доказів пошкодження дерева поліцейські до суду не представили.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити провадження за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Водночас суд постановив водія автомобіля “Шкода Фабія” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
1,8 проміле: поблизу Тернополя спіймали дуже п’яного водія вантажівки “DAF”