П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі п’яний водій втік з місця ДТП і повідомив поліцію, що у нього вкрали авто

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкоголь.

Випадок трапився 12 лютого цього року у селі Петриків, що поблизу Тернополя. Близько третьої години ночі водій автомобіля “Мітсубісі Ланцер”, заїжджаючи у гараж та рухаючись заднім ходом, здійснив наїзд на перешкоду – металевий стовп, який підтримував дашок гаражу, пише Тернополіс із посиланням на матеріали справи.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Водій залишив місце події. А згодом під час спілкування з поліцейськими ті помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – позитивний.

У своїх письмових поясненнях чоловік вказав, що він керував автомобілем “Mitsubisi Lanser” та  заїхав до гаражу своїх знайомих. Паркуючись заднім ходом заїхав у трубу, яка підтримувала козирок в гараж та пошкодив автомобіль. Після цього взяв таксі та поїхав додому. Згодом вирішив зателефонувати в поліцію та повідомити про угон автомобіля, оскільки думав, що страхова компанія поверне йому збитки. Також пояснив, що після ДТП через стрес вживав алкогольні напої.

Зважаючи на пояснення водія, патрульні склали на нього три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судові засідання водій “Мітсубісі” кілька разів не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mitsubisi Lanser” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
На Лановеччині п’яний водій обматюкав поліцейських. Що йому за це було?