П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій заїхав у стіну бару

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 лютого цього року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Чернівецькій водій автомобіля “Мерседес Бенц Спринтер” під час руху заднім ходом, не впевнився у безпечності свого маневру та допустив наїзд на стіну бару “Легенда”.

У результаті зіткнення було пошкоджено стіну, ринву і транспортний засіб. Водій з місця автопригоди втік. Окрім того згодом виявилося, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився на місці події, і також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився, але надіслав листа, в якому зазначив про визнання своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц Спринтер” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі безпідставно зупинили водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння