Субота , 20.04.2024

У Монастириськах судили чоловіка, який біля Дністра добував гравій

На Монастирищині чоловік поїхав до Дністра в межах Національного природного парку «Дністровський каньйон» та накопав лопатою 0,50 метра кубічних піщано-гравійної суміші.

мотоблок

Фото ілюстративне

За такий вчинок отримав 3 роки тюрми та  звільнення від покарання з призначенням року іспитового строку.

Про це йдеться у вироку Монастириського районного суду. Обвинувачений – житель села Вістря Коропецької громади Чортківського району,  із середньої спеціальною освітою, тимчасово не працює, на утриманні має троє неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, вранці 8 червня обвинувачений, взявши у пасинка мотоблок з причепом, поїхав за піщано-гравійною сумішшю до Дністра біля села Горигляди Чортківського (Монастириського) району Тернопільської області.

Там накопав 0,50 метра кубічних піщано-гравійної суміші, яка відповідно до постанови Кабміну від 12 грудня 1994 року належить до корисних копалин загальнодержавного значення та завантажив на причіп. Цим спричинив шкоду на загальну суму 1438,5 грн. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за  ч. 3 ст. 240 КК України, тобто незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене на території природно-заповідного фонду.

Надалі чоловік пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд і затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 3 роки тюрми, звільнення від покарання та призначення року іспитового строку.

Також суд розпорядився вилучені мотоблок та причіп повернути власникові, а добуту піщано-гравійну суміш – віддати Коропецькій громаді. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
На Тернопільщині любитель нетверезої їзди за рік заробив два штрафи по 51000 гривень