Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині любитель нетверезої їзди за рік заробив два штрафи по 51000 гривень

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штрафи

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 квітня цього року в обласному центрі, пишуть новини Тернополя. Ввечері, близько 21.30, на вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Пежо Партнер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 0,91 проміле, що майже у 5 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Пежо Партнер” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Слід зауважити, що у лютому цього року цей же водій постановою Зборівського районного суду був притягнутий до відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП і отримав 51000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Таким чином цього року порушник отримав уже два штрафи по 51000 грн.

Читайте також:
У Тернополі водій БМВ за два тижні двічі попався нетверезим за кермом