Субота , 20.04.2024

Лісник, який у Фейсбуці продає дрова, виявився шахраєм: житель Заліщиків втратив 4200 грн

Жертвою шахрайства став 23-річний житель Заліщицької громади. Молодий чоловік намагався придбати дрова, однак втратив свої кошти.

Про це сьогодні, 15 вересня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

До відділення поліції №4 (м. Заліщики) поліції звернувся 23-річний мешканець, та повідомив, що його ошукали під час інтернет-покупки.

Молодий чоловік хотів придбати дрова на зиму і  знайшов відповідне оголошення в  одній із місцевих груп у Фейсбук. Абонент представився працівником лісництва та наполягав на повній оплаті, аби товар доїхав до покупця законно.

Однак, після переказу грошових коштів, зв’язок із пройдисвітом  зник. Потерпілий втратив 4200 гривень. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють осіб, причетних до вчинення даного злочину.

У поліції нагадують: офіційно реалізовують деревину лісові та мисливські господарства, на сайті яких є уся необхідна інформація. Не варто спокушатися на дешевшу ціну у різних оголошеннях в соцмережах, адже саме так шахраї шукають своїх  жертв.

Оплату товару здійснюйте після доставки, або сплачуйте лише мінімальну передплату.

Не здійснюйте платіжні операції за вказівками невідомих, не переходьте на сумнівні посилання від продавців.

Читайте також:
У Тернополі судили злодія, який на цвинтарі сокирою зрубував бронзові барельєфні портрети