Понеділок , 29.04.2024

Митрополит Епіфаній освятив іконостас у Горинці на Тернопільщині (ФОТО)

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній у суботу 10 вересня завітав з Першосвятительським візитом у село Горинка, що на Кременеччині.

У церкві преподобного Іова Почаївського, громада якого вчора відзначала престольне свято та 25-ліття з часу освячення храму, Предстоятель звершив Чин освячення іконостасу та очолив Божественну літургію.

Блаженнійшому митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель храму протоієрей Миколай Мних, запрошене та місцеве духовенство, інформує пресслужба Київської митрополії.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав громаду з освяченням іконостасу, з престольним святом та 25-літтям з часу освячення храму, та побажав Божого благословіння, сили та наснаги для подальшої молитви й праці.

Блаженнійший владика вручив іменний хрест Предстоятеля настоятелю протоієрею Миколаю Мниху, а також церковні нагороди меценатам та благодійникам.

Настоятель храму висловив вдячність Блаженнійшому митрополиту Епіфанію за Першосвятительський візит. Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

Читайте також:
Митрополит Епіфаній прибув на Тернопільщину з візитом