Четвер , 28.03.2024

Поблизу Тернополя п’яний водій скоїв зіткнення з двома припаркованими автомобілями

Авто новини Тернополя: міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 січня цього року у селі Петриків, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 18.00, водій автомобіля “Опель Віваро” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Форд Транзіт”, який був припаркований на узбіччі. Далі, рухаючись заднім ходом, водій “Опеля Віваро” знову проявив неуважність і допустив зіткнення з вантажним автомобілем “Сканія Р124”, який теж був припаркований на узбіччі.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець аварії перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння та поводив себе неадекватно. Потерпілі викликали працівників поліції.

Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці події. Драгер показав 1,75 проміле, що майже в 9 разів вище допустимої норми. Водій автомобіля “Опель Віваро” не погодився з отриманим результатом і тому проводився повторний огляд у медичному закладі. У лікарні результат виявився трішки меншим – 1,29 проміле.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Віваро” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.