Середа , 24.04.2024

Понад 5 проміле: як у Тернополі покарали алкогольного рекордсмена

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 6 лютого цього року у Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці Микулинецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні дуже явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат !!! – це означає, що вміст алкоголю в крові водія, виходить за межі діапазону вимірювального приладу, тобто вище 5 проміле.

Водій з отриманим результатом погодився, про що засвідчив власним підписом.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: у Тернополі водій “Сеату” отримав два штрафи по 17000 грн