П’ятниця , 29.03.2024

Спровокували таксисти: у Тернополі водій “Шкоди” скоїв ДТП і заробив 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 5 квітня цього року у Тернополі. Близько 12.00 на вулиці Живова водій автомобіля “Шкода Октавія”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Тойота Кемрі”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події, а також він перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Результат огляду, проведеного у лікарні, виявився позитивним.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди” своєї провини не визнав. Пояснив, що 5 квітня він заїхав на автовокзал по особистих справах. Залишив авто і на якийсь час відлучився, а коли повернувся, то побачив, що його автомобіль оточили таксисти і паркувальник. Вони вимагали, щоб чоловік забрав свою машину і погрожували йому розправою.

За словами водія “Шкоди”, коли він сів за кермо і почав рух заднім ходом, один з таксистів навмисне підставив свій автомобіль і таким чином спровокував аварію. Побоюючись розправи таксистів, чоловік з’їхав з місця ДТП і припаркував авто неподалік на стоянці, після чого викликав працівників поліції.

Також водій “Шкоди” пояснив, що курив марихуану на вулиці, а не в самому транспортному засобі, тому не вважає, що вчинив порушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Втім, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій автомобіля Dodge за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу