П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій буса у перший день війни скоїв ДТП. Що йому за це буде?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у перший день війни керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 лютого цього року у місті Тернополі. Близько 16.00 на вулиці Київській водій мікроавтобуса “Рено Трафік”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Тойота Кемрі”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі водій автомобіля “Рено Трафік” категорично відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді водій автомобіля “Рено Трафік” свою провину у вчиненні зазначених порушень не визнав. Мовляв, за кермом був не він, а його дружина.

Жінка у судовому засіданні підтвердила цю версію. Розповіла, що чоловік був п’яним, тому вона сіла за кермо і вже у дворі будинку допустила зіткнення з автомобілем таксі.

Чоловік почав на неї кричати. Жінка образилася та пішла з місця події, залишивши нетверезого чоловіка розбиратися з потерпілим власником “Тойоти” та працівниками поліції.

Виглядає правдоподібно, але суддя не повірила в цю історію. Особливо після перегляду відеозаписів з місця події, на яких видно, що чоловік не тільки не заперечував факту керування транспортним засобом, але й, будучи нетверезим, сів за кермо, що перемістити мікроавтобус.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Трафік” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, розгляд якої запланований на кінець вересня.

Читайте також:
Поблизу Тернополя п’яний водій скоїв зіткнення з двома припаркованими автомобілями