П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Мерседесу” в’їхав у припарковане “Пежо”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 25 березня цього року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Нечая водій автомобіля “Мерседес Віто” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Пежо 307”.

Внаслідок зіткнення транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець автопригоди перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду – 1,77 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Віто” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі на Гайовій водій “Ланоса” попався п’яним і заробив 34000 грн штрафу