Четвер , 25.04.2024

2,78 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія “Лади”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справах, факт порушення було виявлено 24 березня цього року у Тернополі. Ввечері, близько 22.20, на вулиці Бережанській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21150”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,78 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. Водій з отриманим результатом не погодився, але від проходження повторного огляду у медичному закладі також відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні адвокат водія просив матеріали справи відправити у поліцію на доопрацювання для належного оформлення. Мотивував тим, що у протоколі вказано порушення водієм п. 2.9 Правил дорожнього руху (заборона керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і п. 2.5 Правил дорожнього руху (відмова від огляду на стан сп’яніння), тобто одночасно зазначено два взаємовиключних склади адміністративного порушення.

Втім, досліджуючи матеріали справи, суд дійшов висновку, що водієм почергово було порушено п. 2.9 ПДР, шо підтверджується результатом тестування на місці зупинки, і п. 2.5 ПДР, що підтверджується відмовою від проходження огляду у медичному закладі.

Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21150” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник з отриманим покаранням не погодився і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не прийняв її до розгляду у зв’язку з пропущенням без поважних причин 10-денного терміну оскарження постанови.

Читайте також:
2,3 проміле: у Тернополі покарали водія, який у перший день війни напився і скоїв ДТП