Четвер , 28.03.2024

Майже у 10 разів вище норми: поблизу Тернополя спіймали і покарали нетверезого водія

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 5 травня цього року у селі Підгороднє, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 20.30, на вулиці Стрийській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавія”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки та у медичному закладі. Результат – 1,92 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, причини не неявки не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справу не подавав. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавіа” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Форда” в’їхав у паркан та заробив 17000 грн штрафу