П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Форда” в’їхав у паркан та заробив 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 травня цього року на 157-му кілометрі дороги М-30 Стрий – Ізварине – це на Об’їзній Тернополя. Ввечері, близько 20.30, водій автомобіля “Форд Фокус” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на перешкоду, а саме на паркан будинків.

У результаті ДТП, на щастя, обійшлося без травмованих, але і паркан, і транспортний засіб отримали ушкодження.

Окрім того водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій скутера давав поліції хабаря і отримав два штрафи на понад 50000 грн