Четвер , 28.03.2024

У Тернополі п’яний водій скутера давав поліції хабаря і отримав два штрафи на понад 50000 грн

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським неправомірну вигоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 травня цього року у Тернополі. Ввечері, близько 19.30, на службовий планшет екіпажу патрульної поліції надійшло повідомлення про те, що на проспекті Бандери чоловік керує скутером марки “Хонда” у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські розшукали ймовірного порушника і інформація, викладена у зверненні, отримала своє підтвердження – чоловік і справді перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння він як на місці зупинки, так і у медичному закладі категорично відмовився. Причому подібне порушення водієм скутера було вчинено вдруге впродовж року.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Аби уникнути відповідальності водій скутера запропонував поліцейським 100 доларів хабаря. Ті відмовилася від грошей і натомість притягнули його до відповідальності ще й за ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Тернопільський міськрайонний суд спочатку розглянув адміністративну справу – постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Згодом розглянув і кримінальну справу – визнав кермувальника винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 369 ККУ та призначив йому покарання у вигляді 17000 гривень штрафу.

Таким чином порушник заробив два штрафи на загальну суму 51000 гривень. Обидва рішення суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
Як отримати посвідчення водія категорії D в Україні?