Субота , 20.04.2024

Поблизу Скалата п’яний водій “Мерседесу” попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 квітня цього року на автодорозі між Скалатом та Полупанівкою. Близько 16.00 працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенц 300Д”.

Причиною зупинки стало те, що транспортний засіб мав механічні ушкодження. Під час спілкування у кермувальника, жителя села Зарубинці Скалатської громади, були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Мерседесу” в установленому законом порядку відмовився.

Восени минулого року цей водій отримав 17000 грн штрафу за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння, однак належних висновків із цього покарання не зробив і знову попався нетверезим за кермом.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц 300Д” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Почаєві спіймали п’яного водія “Жигулів” і не змогли його покарати