П’ятниця , 26.04.2024

Понад два проміле: у Почаєві спіймали п’яного водія “Жигулів” і не змогли його покарати

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія легкового автомобіля, на якого поліцейські склали протокол за нетверезу їзду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 27 квітня цього року у місті Почаєві. Ввечері, близько 20:15 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21043” (“Жигулі”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – хитка хода, тремтіння рук, нечітка мова тощо.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,17 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у протоколі, водій з отриманим результатом погодився, факту вживання алкоголю не заперечував, від можливості проведення повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, притягнути до відповідальності порушника не вдалося.

У судовому засіданні водій “Жигулів” попросив закрити справу щодо нього у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Досліджуючи матеріали, суд прийшов до висновку про відсутність доказів керування транспортними засобом в стані сп’яніння особою, яка притягується до відповідальності.

Відеозапис з місця події, представлений до суду, не є безперервним, а тому суд піддав сумніву його автентичність і не прийняв до уваги як належний доказ.

У підсумку Кременецький районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “ВАЗ 21043” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Читайте також:
Майже у 10 разів вище норми: поблизу Тернополя спіймали і покарали нетверезого водія