Середа , 24.04.2024

У Зборові водій “Жигулів”, який давав поліції хабаря, отримав 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили на Зборівщині водію ВАЗу, що пропонував поліції 2000 грн в обмін на нескладання на нього протоколу за п’яну їзду. Чоловік пішов на угоду з прокуратурою.

Про це йдеться у вироку Зборівського районного суду. Фігурант справи – житель села Гаї-за-Рудою Залозецької громади, із середньо-технічною освітою, не працює, одружений, на утриманні має трьох неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, ввечері 26 травня 2022 поліція виявила та зупинила  “ВАЗ 21074” (“Жигулі”), водій якого був нетверезим. Огляд на місці на стан сп’яніння показав 0,26 проміле, що лише на 0,06 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Коли ж поліція почала складати протокол, водій вирішив спробувати домовитись та запропонував 2000 грн за нескладання. Таким чином, вчинив злочин за ч.1 ст .369 КК, тобто пропозиція неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Надалі водій  пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд і затвердив. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Вирок нещодавно набрав законної сили.  Однак штрафу чоловік ще не сплатив та очікує на розгляд питання у справі про розстрочку виплати.

А справу за нетверезе керування транспортним засобом суд закрив у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
Поблизу Скалата п’яний водій “Мерседесу” попався поліції і отримав 34000 грн штрафу