Четвер , 28.03.2024

Поблизу Тернополя п’яний водій “Фольксагена” в’їхав в автобус і втік з місця аварії

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 20 лютого цього року у селі Івачів Долішній. Водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не дотримався безпечної дистанції руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з автобусом “Богдан”, який рухався у попутному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Після вчинення автопригоди водій легковика влаштував конфлікт із водієм автобуса і згодом залишив місце події.

Відтак, потерпілий був змушений викликати поліцію.

Правоохоронці розшукали винуватця аварії і запримітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Результат огляду підтвердив ці підозри – 1,41 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі на “Канаді” п’яний водій “Жигулів” їздив по всій дорозі