Четвер , 25.04.2024

Понад 5 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

проміле

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 травня цього року у Тернополі. Ввечері, близько 23.00, на проспекті Злуки працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фіат Скудо”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Драгер показав “^^^^^”. Це означає, що концентрація алкоголю у видихуваному повітрі перевищує вимірювальний діапазон приладу.

Нагадаємо, максимум, який показує драгер, – це 5 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фіату” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фіат Скудо” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова уже суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Дачії” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу