П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі водій випив після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 грудня 2021 року у Тернополі. Вночі, близько 02:30, на вулиці Львівській патрульні виявили водія автомобіля “Форд Скорпіо”, який в’їхав у металевий відбійник.

Кермувальник перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав 1,15 проміле, що майже в 6 разів вище допустимої норми. Водій пояснив поліцейським, що алкогольні напої вживав після скоєння автопригоди.

Отож, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У поясненнях до протоколу водій вказав, що не знав про заборону вживання алкоголю після скоєння ДТП.

У судове засідання водій “Форду” не з’явився, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Скорпіо” визнати винним у вчинені порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний студент на “Шкоді” зніс п’ять секцій металевої огорожі