П’ятниця , 29.03.2024

2,75 проміле: у Тернополі спіймали і покарали п’яного водія автомобіля “Hyundai”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 червня цього року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “Hyundai Sоnаta”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,75 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій автомобіля “Hyundai” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Hyundai Sоnаta” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу