Четвер , 25.04.2024

У Тернополі водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 лютого цього року у селі Цебрів колишнього Зборівського, а тепер Тернопільського району. Близько 17:00 працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 210994”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, що не реагують на світло, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду у медичному закладі водій ВАЗу категорично відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій п’ять разів не з’явився, тому врешті решт справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 210994” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Лановеччині водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу