П’ятниця , 26.04.2024

Житель Збаражчини за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу з конфіскацією скутера

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 квітня цього року у селі Великий Кунинець колишнього Збаразького, а тепер Кременецького району.

Вранці, близько 10.00, працівники поліції зупинили водія скутера “Мустанг”, який порушував правила дорожнього руху – транспортний засіб був без номерного знаку.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру. Висновок – позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час і місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водій скутера “Мустанг” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу марки “Мустанг”.

Постанова суду нещодавно набрала законної сили.

Нагадаємо, зараз за порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП окрім штрафу зараз також передбачено покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, який є у власності порушника. А за порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП передбачено безоплатне вилучення транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Кременці спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати