Неділя , 05.05.2024

1,9 проміле: у Тернополі п’яна водійка “Тойоти” скоїла ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 червня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Живова (тепер це вул. Торговиця) водійка автомобіля “Тойота Королла” не врахувала дорожньої обстановки, не дотрималася безпечної дистанції і допустила зіткнення з автомобілем “Шевроле Лацетті”, який рухався попереду.

У результаті автопригоди обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватиця зіткнення перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав результат 1,9 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглянули окремо і призначили окремі покарання за кожне із порушень.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Тойота Королла” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Також дослідивши матеріали справи, суд постановив водійку автомобіля “Тойота Королла” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Обидві постанови уже набрали законної сили. Також порушниця має ще двічі сплатити судовий збір у розмірі по 496 гривень.

Читайте також:
У Тернополі водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу