П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 24 червня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:20, на вулиці С. Будного працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 0,82 проміле, що в 4 рази вище допустимої норми.

Вказаний водій раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягувалася до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі винуватець п’яної ДТП отримав рік тюрми