Четвер , 25.04.2024

2,27 проміле: поблизу Тернополя п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у липні минулого року у селі Петриків, що поблизу Тернополя.

У вечірню пору водій мікроавтобуса “Volkswagen LT46” проявив неуважність та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Шкода Октавія”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав.

Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, в тому числі і відеозаписи з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Volkswagen LT46” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із рішенням суду і подав апеляційну скаргу – наполягав на відсутності доказів керування транспортним засобом.

Апеляційний суд іще раз переглянув матеріали справи, і дослідивши відеозапис з місця події, дійшов висновку, що з доказами усе гаразд. А тому у підсумку відхилив скаргу апелянта і постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
2,75 проміле: у Тернополі спіймали і покарали п’яного водія автомобіля “Hyundai”