Середа , 24.04.2024

На трасі Броди – Тернопіль п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у білборд

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 серпня 2022 року на Зборівщині. На 36-му кілометрі автодороги Броди – Тернопіль водій автомобіля “Фольксваген Джетта” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на білборд.

У результаті ДТП транспортний засіб і білборд отримали ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння. Результат огляду 3,06 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. Водій у судовому засіданні свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляд штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Гусятині спіймали і покарали штрафом п’яного водія “Жигулів”