Неділя , 28.04.2024

Понад три проміле: на Шумщині спіймали і покарали штрафом нетверезого скутериста

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 30 червня 2022 року у селі Тилявка Шумської міської територіальної громади.

Працівники поліції подали сигнал зупинки водієві скутера “Хонда Діо”, який порушував правила дорожнього руху. Кермувальник двоколісного транспортного засобу не зупинився і спробував втікати, однак згодом був все ж таки зупинений шляхом переслідування.

Під спілкування у скутериста були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки.

Драгер показав 3,19 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У судовому засіданні водій скутера визнав свою провину, щиро розкаявся і пояснив, що справді того дня випив трохи пива.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія скутера “Хонда Діо” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: поблизу Тернополя п’яний водій “Форда” заїхав у кювет