П’ятниця , 26.04.2024

У селі поблизу Тернополя п’яний водій “Жигулів” виїхав з подвір’я і відразу попався поліції

Авто новини Тернополя: міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 1 липня 2022 року у селі Іванківці Тернопільської міської громади.

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”, “копійка”), який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,4 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

У суді переглянули відеозапис з нагрудної камери поліцейських. Із відеозапису вбачається, що поліцейські помітили автомобіль “ВАЗ 21013”, водій якого порушив правила дорожнього руху – зупинився на узбіччі, не увімкнувши перед цим покажчик правого повороту.

Патрульні подали водієві звуковий сигнал зупинки, після чого кермувальник вийшов із салону авто.

Чоловік пояснив поліцейським, що ремонтував автомобіль і виїхав з дому аби перевірити чи буде транспортний засіб рухатися. Документів при собі чоловік не мав, тому збігав додому, приніс паспорт громадянина України, технічний паспорт на авто та водійське посвідчення. Пояснив, що не увімкнув покажчик повороту перед зупинкою, бо забув це зробити.

Надалі поліцейський повідомив водієві, що у того наявні ознаки алкогольного сп’яніння. Кермувальник у відповідь зізнався, що випив 200 грамів горілки.

Потім чоловік пройшов огляд на стан сп’яніння, із отриманим результатом погодився.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Рено” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу