П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі водій “Рено” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 серпня 2022 року у місті Тернополі. Працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Renault F25”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Причому, таке порушення він вчинив не вперше.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Renault F25” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу