Субота , 20.04.2024

У Тернополі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

авто алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 16 серпня 2022 року у Тернополі. На 331-му кілометрі автодороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2104”. Чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з рота, порушення мови та координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тож справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2104” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Порушник водійського посвідчення не отримував, тому суд не позбавив його права керування транспортними засобами. Також суд не застосував покарання у вигляді платного вилучення авто, оскільки у власності порушника немає транспортних засобів. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: на Шумщині спіймали і покарали штрафом нетверезого скутериста