Вівторок , 30.04.2024

У Тернополі п’яний водій ВАЗу скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 липня 2022 року у місті Тернополі. На вулиці Карпенка водій автомобіля “ВАЗ 21099” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції і допустив зіткнення з автомобілем “Пежо”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. На щастя, обійшлося без травмованих, але водій ВАЗу перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 1,14 проміле, що майже в 6 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився і від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Заліщиках п’яний водій “Форда” збив дорожній знак і отримав 17000 грн штрафу